Home / Blog / De jeugd van over een tijdje: ‘Ik was 10 in 2015’

De jeugd van over een tijdje: ‘Ik was 10 in 2015’

LATER LEZEN

Van harte feliciteren we collega Pedro de Bruyckere met het verschijnen van zijn nieuwste boek Ik was 10 in 2015, geschreven samen met Bert Smits. De feestelijke boeklancering is op 29 september in Gent (wij gaan, u ook?).

Hierbij vast meer info over het boek. Bestellen kan hier.

Welke studies leiden naar een goeie job?
Waar zullen onze kinderen wonen?
Zullen ze gelukkig zijn?

De wereld lijkt constant in verandering en dit maakt de taak van ouders, opvoeders en leerkrachten zeker niet eenvoudiger. Waar ouders er vroeger vanuit konden gaan dat hun kinderen het beter zouden hebben dan zijzelf, is dat vandaag niet zo vanzelfsprekend meer.

“Waarschijnlijk moeten onze kinderen het met minder doen”, is een veelgehoorde vrees. Wat moeten onze kinderen studeren als sommige banen binnenkort door robots vervangen worden? Waar zullen onze kinderen leven? Welke nieuwe uitdagingen komen op hun pad?

Pedagogen Pedro De Bruyckere en Bert Smits hebben geen glazen bol, maar bekijken wel de belangrijkste tendensen die een invloed zullen hebben op de levens van kinderen en jongeren. Zo beantwoorden ze de vragen die de volwassenen hebben over hun toekomst. Een opvoedingshandleiding voor de toekomst.

 

cover 10 in 2015

TAGS
DEEL DIT BERICHT