Home / Blog / De obsessie van het internet met Back To The Future

De obsessie van het internet met Back To The Future

LATER LEZEN

BTTF 7 maart 2014Elk jaar is er wel iemand die op sociale media zegt dat we nu eindelijk in het jaar van de toekomst van Back To The Future II zijn aangekomen. Er is zelfs een handige website waar je de datum kunt instellen om zo de wereld te trollen met je meme. Hoewel irritant laat dit zien hoe populair de films nog steeds zijn en hoezeer te tot de verbeelding blijven spreken. Zo verwees Family Guy vorig jaar naar de eerste film (fragment) en gaat hun observatie nu rond op het internet in de vorm van een imagmacro onder de titel ‘Gullible George McFly’.

Aan deze populariteit moet verdiend worden. Nike kondigde onlangs al aan de zelfstrikkende veters te gaan maken. Nu komt er nog iets veel coolers: de hooverboards. Getest door dr. Emmett Brown zelf, die aankomt rijden in de Dolorean.

Overigens is niet alles koek en ei met de originele films. Kijk vooral deze analyse waarom de BTTF “secretly horrifying” is. Ook de acteur die McFly speelde uitte kritiek (met dank aan Dan Hassler-Forest die me hier voor het eerst op wees tijdens een lezing).

Gevonden via Goede Kleedjes.

 

TAGS
DEEL DIT BERICHT