Home / Blog / De onmogelijkheid iets te bewaren van het internet

De onmogelijkheid iets te bewaren van het internet

LATER LEZEN

De brieven die ik als tiener kreeg, zitten in een doos in de kast. Mijn eerste emailuitwisselingen zijn echter voorgoed verdwenen. Ik heb nog maar een vage herinnering aan hoe mijn Facebook eruit zag toen ik het tien jaar geleden ging gebruiken en de website die ik maakte met foto’s van mijn wereldreis is onvindbaar.

Dat is klein persoonlijk leed, maar ook voor belangrijkere cultuuruitingen geldt dat het lastig is om het internet te archiveren. In deze aflevering verwonderen we ons daarover met Anne Helmond, universitair docent Nieuwe Media en Digitale Cultuur. Er is een interview met Kees Tezelsky die bij de Koninklijke Bibliotheek een webarchiveringsproject leidt en een item over hoe het internet nooit hetzelfde is (zie beneden).

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube

TAGS
DEEL DIT BERICHT