Home / Blog / Een AR-bril die je niet meteen een eikel maakt

Een AR-bril die je niet meteen een eikel maakt

LATER LEZEN

Slimme brillen of AR-brillen dragen vooralsnog het stigma van de geflopte Google Glasses met zich mee. Het woord glasshole was al een hit voordat mensen het daadwerkelijk konden zijn. Een nieuw project van Intel lijkt de les daarvan te hebben geleerd. Intern heet het Superlite, en het subbedrijf dat het op de markt gaat brengen heet Vaunt, schrijft The Verge.

Via bluetooth maakt de Superlite verbinding met een smartphone. De bril is een projectiescherm, waarop met een laser informatie wordt geprojecteerd. Er zit geen camera in, wat prettig is voor de andere mensen die zich in dezelfde ruimte als de drager bevinden. Het idee is sowieso dat het niet moet opvallen dat je een slimme bril op hebt. Je kunt heel subtiel met je hoofd bewegen om een bericht weg te swipen. Het allerbelangrijkste misschien: de bril ziet er normaal uit.

Het is nog onbekend wanneer de bril op de markt komt. Het wordt sowieso geen makkelijk consumptiegoed, want hij moet speciaal op je ogen worden afgesteld – net als een echte bril.

(Gevonden via Pedro de Bruyckere.) 

DEEL DIT BERICHT