Home / Blog / Gratis database met lessen over populaire cultuur

Gratis database met lessen over populaire cultuur

LATER LEZEN

NuSkool.com is een Amerikaanse online database met lessen over populaire cultuur. Selecteer voor welke klas je lesmateriaal zoekt, voor welk vak en over welk medium, en er rolt een les uit. Kiezen we bijvoorbeeld voor wiskunde en muziek voor 6th grade, dan krijgen we een les over de overeenkomsten tussen de muziek van Kate Perry en Justin Bieber. Kiezen we voor geschiedenis voor 11th grade aan de hand van games, dan krijgen we een les over de historische juistheid van Assassin’s Creed.

Alle lessen zijn gratis beschikbaar, je hoeft je alleen te registreren. De vakken waaruit je kunt kiezen zijn wiskunde, beta-wetenschappen, Engels, sociale wetenschap, geschiedenis, kunst en creatief schrijven. De media zijn muziek, film, tv, games, sport, sociale netwerken en popcultuur.

Brein achter de site is Abran Maldonado. Hij is een Gates Millennium Scholar en kreeg daarmee van Bill Gates de mogelijkheid zich verder te ontwikkelen. Hij komt uit de muziekindustrie, maar is momenteel bezig met een promotieonderzoek in Education.

 

TAGS
DEEL DIT BERICHT