Home / Blog / Hip Amsterdam is niet ho of he maar queer

Hip Amsterdam is niet ho of he maar queer

LATER LEZEN

Queer [wiki] is een term die met name onder jonge homoseksuelen en lesbiennes populair is, maar die veel meer omvat dan homoseksualiteit. Queer gooit gendercategorieën omver: als je je als heterovrouw niet identificeert met traditionele vrouwelijkheid of als je als heteroman graag je nagels lakt, ben je ook queer. In de meeste series en films is heteroseksualiteit de onbesproken norm. Er zijn ook wel fictievormen over homoseksualiteit, maar voor queer-cultuur is zowel internationaal als nationaal nauwelijks aandacht. Daarom heeft een groepe jonge Amsterdammers het initiatief genomen om een serie hierover te maken, die Queer Amsterdam zal gaan heten.

Queer Amsterdam bestaat nu nog alleen uit deze trailer, maar wil uitgroeien tot een tiendelige serie. Om de serie te kunnen verkopen, moet er eerst een pilot zijn. Om daarvoor geld op te halen organiseerden de makers afgelopen donderdag een feest om te crowdfunden. Er waren DJs, zoete tractaties, een burlesque live performance, een Rad van Fortuin en een loterij met sexy ‘jock-pot’. Het publiek was zo divers als waar queer voor staat.

Queer Amsterdam wil niet alleen de diversiteit in Amsterdam in beeld brengen, het hoopt ook een bijdrage te kunnen leveren aan een nieuwe wereld zonder tegenstellingen, zonder gender en zonder één enkele seksualiteit. Bijdragen aan het streefbedrag van €10.000 kan nog steeds via CineCrowd.

DEEL DIT BERICHT