Home / Blog / Bijna 30 procent van Amerikaanse jonge vrouwen identificeert als LHBTQ

Bijna 30 procent van Amerikaanse jonge vrouwen identificeert als LHBTQ

LATER LEZEN

Het percentage Amerikanen dat zich als LHBTQ+ identificeert stijgt, weten we al langer uit onderzoek. Voor een groot deel komt dat door jongeren. Een nieuwe peiling van Gallup onder 20.000 Amerikanen onderschrijft dit: het percentage volwassenen dat zich identificeert als lesbisch, homo, biseksueel, transgender of queer steeg in 2023 naar 7,6 procent. In 2012 – het eerste jaar dat Gallup dit mat – was dat 3,5 procent.  De groei is het sterkst onder jongeren: 1 op de 5 schaart zich onder dit label.

Onder vrouwen is die groep nog groter: 28,5 procent. Het merendeel daarvan is bi (20,7%). Bi-mensen voeren sowieso de lijst aan. Van de respondenten die zichzelf als LHBTQ identificeren, is 57,3 prcent bi; 18,1 procent homo en 15,1 procent lesbisch. Transgender mensen maken 11,8 procent uit van die groep.

Gallup verwacht dat we binnen tien tot dertig jaar de magische grens van 10 procent van de bevolking bereiken. Dat hangt voor een groot deel af van de oudjes: in de groep boven 70 jaar identificeert slechts één procent zich als LHBTQ+. Hoe langer zij blijven leven, hoe langer ze het percentage drukken.

Nederlandse cijfers vind je hier.

Beeld gegenereerd met AI (Lexica), prompt: “a drawing of lgbtq+ young people” 

Lees ook: Feminisme splijtzwam voor Gen Z

DEEL DIT BERICHT