Home / Blog / Pas op voor onjuiste tweets op conferenties

Pas op voor onjuiste tweets op conferenties

LATER LEZEN

twitterconferentieIk volg soms hele conferenties via een hashtag op Twitter en als ik zelf aanwezig ben, durf ik actief te tweeten zodat anderen kunnen meelezen. Maar wat kan het effect van sociale media op de lezingen zelf zijn? Dit is de vraag van een onderzoek [abstract] onder leiding van Damian Roland dat net gepubliceerd werd.

De onderzoekers bekeken de berichten die verschenen over een welbepaalde conferentie en confronteerden de sprekers met de tweets om na te gaan hoe accuraat de berichtgeving was. De meerderheid van de berichten bleek wel degelijk te kloppen, maar niet allemaal. Meer nog, sommige van de tweets bleken – als je ze zonder context bekeek – mogelijk de reputatie van de spreker te schaden.

Een voordeel van de onmiddellijke feedback die sociale media kan bieden, is dat het sprekers doet nadenken over hun boodschap en het mogelijk de kwaliteit verhoogt. De onderzoekers zijn duidelijk voorstanders van sociale media, maar zijn niet blind voor mogelijke negatieve gevolgen (bijvoorbeeld misbegrepen inhoud die de wereld ingestuurd wordt).

Dit stuk verscheen eerder op Pedro’s blog X, Y of Einstein

Lees ook:
10 tips voor Twittergebruik op conferenties

DEEL DIT BERICHT