Home / Blog / Ook journalisten zijn verantwoordelijk voor het verbannen van ‘fout’ eten

Ook journalisten zijn verantwoordelijk voor het verbannen van ‘fout’ eten

LATER LEZEN

In Nederlandse supermarkten wordt de consument bedolven onder keuzes. We worden daarbij bijgestaan door marketeers die ons willen verleiden, journalisten die denken dat ze ons informeren en critici die de boel compliceren. Kunnen we gezonder worden als we het nieuws volgen, of zijn mediamakers niets meer dan de handlangers van het grootkapitaal die ons vet mesten met suiker, zout en vet? In een nieuwe aflevering praten de Mediadoctoren met programmamaker en schrijver Teun van de Keuken over de rol van de media in verantwoord eten.

Wat is verantwoord eten eigenlijk? Welke factoren spelen daarbij een rol? Hoe kunnen journalisten wijs worden uit tegenstrijdige gezondheidsclaims die voortkomen uit onderzoek? Er is een spel gaande tussen de fabrikant en de gebruiker die ook wel weet dat hij in de maling wordt genomen. We bespreken welke verantwoordelijkheid journalisten daarin kunnen en moeten hebben.  Er is een interview met wetenschapsjournalist Hidde Boersma – zie beneden – en een item over de onmogelijkheid correct te kiezen.

Meer informatie hier. U kunt deze podcast ook beluisteren via iTunes of Stitcher of bekijken via YouTube

TAGS
DEEL DIT BERICHT