Home / Blog / Overdag dansen zal ook in 2017 niet aanslaan

Overdag dansen zal ook in 2017 niet aanslaan

LATER LEZEN

In 2012 schreven we hier over de Lunch Beat: tussen de middag naar de club om daar je bammetjes te eten en even uit je dak gegaan. De trend was geen lang leven beschoren. Uitgaan is nu eenmaal veel fijner als je niet nog werk boven je hoofd hebt hangen.

Vandaag rapporteerden Nederlandse media [NOS, Het Parool, AD] enthousiast over een kloon van de Lunch Beat: de Daybreaker. Het concept is precies hetzelfde: een aanstekelijk verhaal over ‘a movement’ die over de hele wereld mensen aan het dansen zet, zonder alcohol en drugs, en met veel upbeat nadruk op de positieve effecten van ritmische beweging (die zijn: saamhorigheid en energie).

Vanochtend was er voor het eerst een Daybreaker in de Amsterdamse club NYX. Volgens de reportages in de media was het hartstikke motiverend voor de rest van je werkdag. En daar zit de crux. Daybreaker klinkt als de natte droom van HR managers, maar het heeft met het clubleven niks van doen. Onze voorspelling: nog één editie en je hoort er niks meer van, totdat je op heidag moet en om 7.30 in een Meppelse disco met je collega’s moet raven als een vorm van teambuilding. Goed voor de saamhorigheid en energie.

Met dank aan Victoria Beunders. 

TAGS
DEEL DIT BERICHT