Home / Blog / Stem op Anne Rodermond als nieuwe nachtburgemeester in Amsterdam

Stem op Anne Rodermond als nieuwe nachtburgemeester in Amsterdam

LATER LEZEN

Amsterdam kent sinds 2014 een nachtburgemeesterschap, maar de afgelopen jaar is het erg stil geweest rond het ambt. Dat was extra pijnlijk tijdens de coronalockdowns, een moment waarop de stad juist een krachtige vertegenwoordiging van het nachtleven nodig had. Gelukkig komt daar verandering in en heeft de stichting een nieuwe verkiezing uitgeschreven. Onderdeel van de procedure is een publieksstemming: alleen de vijf kandidaten met de meeste stemmen gaan door en de kandidaat met de meeste stemmen krijgt een extra stem in de finale ronde.

Anne Rodermond is een van de kandidaten en wij vragen je op hem te stemmen. Hij is manager van Club Church en activistisch betrokken bij de LHBTQIA+ gemeenschap en het nachtleven. In zijn motivatie schrijft hij;

“De nacht fascineert me. Ik hoor bij de nacht: ik hou van het obscure, de schoonheid, het ongewisse, de ondeugd en het anarchisme. De nacht is belangrijk voor mensen, juist in Amsterdam. Onze smoel is eigenwijs, wij zijn een stad voor andersdenkenden – of je hier nu woont of niet. Ik zie hoe mensen uit hun schulp kruipen en groeien, hoe de nacht daartoe een ruimte biedt, die overdag niet bestaat. …

Elk tijd eist zijn nieuw emancipaties op. Want deze is nooit af. Gelijke waarden en rechten moeten altijd opnieuw bevochten worden. De nacht heeft emancipatoire kracht voor allerlei identiteiten, maar dan moet die nacht wel toegankelijk zijn. Dat gaat bijvoorbeeld over entreeprijzen, maar ook over veiligheid voor vrouwen en LHBTQIA+ gemeenschap. Als nachtburgemeester hoop ik dat mensen elkaar te laten vinden, niet alleen als consumenten van een feest maar als burgers van de nacht.”

De kandidatencommissie is enthousiast over Anne:

“Met zijn grote netwerk en kennis zowel als in fondsenwerven als in de politiek, is de nacht met al zijn kronkels en creatieve uitspattingen dan ook in onze ogen veilig in Anne’s handen.”

Meer lezen over de kandidaten en stemmen kan hier.

DEEL DIT BERICHT