Home / Blog / Trend: slaaptoerisme

Trend: slaaptoerisme

LATER LEZEN

Hij werd vorig jaar al aangekondigd, maar krijgt de afgelopen weken pas tractie: slaaptoerisme als trend. Slaaptoerisme betekent het bezoeken van bestemmingen die inzetten op een goede nachtrust. Dat kan met kussens of ander beddengoed zet, met mineralen en aromatherapie of met rituelen en slaapdokters. Slaap is het voornaamste doel, maar je kunt slapen ook prima combineren met een bezoekje aan een oude stad.

Het lijkt erop dat dit gewoon advertorials zijn, manieren voor deze magazines om te verdienen aan affiliatielinks. In de artikelen wordt echter steeds een opmerkelijke link gemaakt met Covid. CNN citeert slaaponderzoeker Rebecca Robbins:

“When it comes down to it, travelers book hotels for a place to sleep …  People often associate travel with decadent meals, extending their bed times, the attractions and the things you do while you’re traveling, really almost at the cost of sleep. Now, I think there’s just been a huge seismic shift in our collective awareness and prioritization on wellness and well being.”

Corona heeft geleid tot veel slaapproblemen. Dat is nog steeds geen reden om veel geld uit te geven aan slaap elders: het lijkt belangrijker te investeren in slaap thuis. Dat is natuurlijk niet in het voordeel van hotels, die juist in de slaaptrend een manier zijn om corona-inkomstenderving terug te verdienen.

TAGS
DEEL DIT BERICHT