Home / Blog / Pew-cijfers over Twittergebruik wijzen op aanbreken van ‘the age of mobile’

Pew-cijfers over Twittergebruik wijzen op aanbreken van ‘the age of mobile’

LATER LEZEN

Vandaag presenteerde het Amerikaanse onderzoeksinstituut Pew cijfers over Twitter-gebruik in de VS. Zij meten dit regelmatig sinds 2010 waardoor trends zichtbaar zijn. Het Twitter-gebruik is sinds mei vorig jaar maar marginaal gestegen, van 13 procent naar 15 procent van alle online volwassenen*. Er is echter wel een ander opvallend resultaat: het aantal volwassenen dat Twitter op een typische dag gebruikt is verdubbeld, van 4 procent naar 8 procent. De onderzoekers schrijven dit toe aan de opkomst van de smartphone. Eén op de vijf smartphone-gebruikers in de VS is ook Twitteraar.

Het zal niet verassen dat jongeren tussen de 18 en 29 Twitter meer gebruiken dan de 30 tot 49-jarigen, of dat stadsbewoners meer twitteren dan plattelandsbewoners. Wat wel opvalt is dat zwarte Amerikanen relatief veel twitteren: 28 procent maar liefst. Ook dit wijten de onderzoekers aan het relatief hoge aandeel smartphone-gebruikers onder deze groep.

Het onderzoek laat dus het belang van mobiel gebruik zien. Veel internetanalisten stellen dat we een nieuw tijdperk in zijn gegaan. Volgens hen is na internet en web 2.0 nu de ‘age of mobile’ aangebroken. Dit onderzoek biedt een indicatie voor hun gelijk.

* In de VS is tachtig procent van alle volwassenen online.

DEEL DIT BERICHT