Home / Blog / Skynetwatch: robotvriendje/slaaf die je zelf bestuurt

Skynetwatch: robotvriendje/slaaf die je zelf bestuurt

LATER LEZEN

Met alle paniek over robots die het van mensen over gaan nemen, is het reuze slim om een robot te bouwen die echt door mensen bediend wordt. De Nobot (vat je ’em: no-bot) adverteert met “als een mens in een robotpak”. De Nobot ziet er uiterst vriendelijk uit: een kruising tussen Wall-E en R2D2. De Nobot is echter niet autonoom, maar moet expliciet bestuurd worden.

Er zijn speciale operators die de Nobot taken kunnen laten uitvoeren, zoals het gras maaien, het huis schoonmaken of een bejaarde gezelschap houden. Deze bestuurder draagt een Occulus Rift virtual-reality-helm. De Nobot heeft een camera, microfoon en speakers. Je kunt dus echt iemand door de Nobot laten praten.

Enerzijds is het een geruststellende gedachte: van de Nobot hoeven we niet snel te vrezen dat hij zelfbewust. Anderzijds komt het toch behoorlijk eng over als je huisslaaf/vriendje door derden op afstand bestuurd kan worden. Hoe zit het met privacy? Vooralsnog staat het nog niet eens in de kinderschoenen: de makers zijn net hun crowdfundingcampagne gestart.

nobot-744x644

Gevonden via PSFK.

DEEL DIT BERICHT