Home / Blog / Hypocriet uitsluitingsbeleid van Trouw

Hypocriet uitsluitingsbeleid van Trouw

LATER LEZEN

Dansen in Amsterdam is de laatste jaren veranderd. Vroeger koos je op de avond zelf een club en wachtte je rustig in de rij tot je binnenkwam. Tegenwoordig bedenk je ver van te voren wanneer je waar heen wilt. Kaartjes koop je online en sommige clubavonden zijn binnen een dag al uitverkocht. Veel Amsterdamse feesters gaan naar locaties buiten het centrum, zoals de locaties bij station Sloterdijk en Dhoem Dhaam in Noord. Om de juiste feestjes te bezoeken moet je dus snel zijn, maar ook weten wat er speelt. Op zaterdag zijn de clubs aan het Leidse- en Rembrandtplein nu het domein van provincialen en toeristen.

Gisteren maakte Trouw bekend te stoppen met de online voorverkoop van kaarten. De club gaat op 1 januari haar laatste jaar in en verandert daarom een aantal zaken. Op de site verkondigt Trouw nobele motieven:

Tegenwoordig zien we dat veel populaire evenementen meteen uitverkopen in de voorverkoop, waardoor er veel mensen buitengesloten worden. Maar misschien wel nóg belangrijker: de spanning, de spontaniteit en de vrijheid komt in gevaar.

Trouw kondigde nog een andere maatregel aan: geen clubfotografie meer. Niet meer de Fotomeisjes en de vele andere professionele fotografen die de Facebookpagina’s van evenementen opfleuren met steeds weer dezelfde poses. Trouw gaat ook ontmoedigen dat mensen met mobiele telefoons foto’s maken. Dit beleid kennen we van de Berghain in Berlijn, waar fotografie verboten is. Menig andere Berlijnse club, zoals Stattbad, hanteert in navolging dezelfde regels. Nu dus ook Trouw. Het blijkt niet het enige waarin Trouw op de Berghain wil lijken. Berghain staat bekend om het strenge deurbeleid. Het stoppen met de online voorverkoop kan op die manier gezien worden. Op 3voor12 zegt eigenaar Olaf Boswijk:

We zijn groter en populairder geworden. Dat is vaak leuk, maar niet altijd. Je kunt als club geen vrijgezellenfeest weigeren met twintig mensen die via internet een kaartje hebben gekocht.

Het lijkt er dus op dat Trouw juist vóór buitensluiten is en gewoon graag controle wil over wie er precies bij hen mogen komen feesten. Je kunt voortaan via internet zien hoe de stand van de rij voor de Trouw is. Zogenaamd als dienst naar de bezoeker, maar ook dat gezien worden als een doorzichte manier om de club in het laatste jaar juist meer te hypen, in plaats van minder.

TAGS
DEEL DIT BERICHT