Home / Blog / Waarom Apple Watch het wel wordt, en Google Glass niet

Waarom Apple Watch het wel wordt, en Google Glass niet

LATER LEZEN

smartwatchGisteren kondigde Apple aan met een smart watch te komen, de Apple Watch. Veel techtrendvoorspellers denken dat wearables de toekomst zijn: draagbare slimme technologie. Wearables zijn nog sterk in ontwikkelingĀ en daardoor nog teĀ gimmicky. De uitdaging is om het ook echt draagbaar te maken in de zin dat mensen het willen aantrekken. De onaantrekkelijkheid van Google Glass is een van de redenen waarom de slimme bril niet is aangeslagen bij het publiek en waarom dat ook niet zal gebeuren. Er zijn nog meer redenen:

  1. Mensen haten brillen. Zonnebrillen zijn cool, de rest alleen soms. Een bril houd je bovendien weg bij je coole zonnebril.
  2. Je kunt hem niet makkelijk wegstoppen/ het is te zichtbaar.
  3. Iets voor je gezicht terwijl je loopt is gevaarlijk: denk aan smsā€™en in de auto.

Eerder schreef Pedro de Bruyckere hier al dat Glass waarschijnlijkĀ wel in specifieke beroepen gebruikt zal worden, zoals in de medische sector waarbij het essentieel is dat je je handen vrij hebt.

De nadelen van Glass zien we niet terug bij het slimme horloge. Erop kijken is veel minder opzichtig dan op je telefoon kijken. In de populaire cultuur is de smartwatch bovendien al in de jaren ’80 positief verbeeld: pick me up Kit!Ā 

DEEL DIT BERICHT