Home / Blog / Trouw herziet deurbeleid: gewoon weer kaartjes in de voorverkoop

Trouw herziet deurbeleid: gewoon weer kaartjes in de voorverkoop

LATER LEZEN

Trouw logoIn november besloot club Trouw niet langer kaartjes in de voorverkoop te verkopen. Per 1 januari moesten mensen in de rij gaan staan of een gastenlijstplekje bemachtigen als ze naar binnen wilden. We schreven daar toen over dat Trouw hypocriet was in de overwegingen en dat het erop leek dat ze graag een uitsluitend deurbeleid wilden voeren à la Berghain. Vandaag bericht Trouw op haar blog dat de club per direct haar beleid herziet. Voor alle clubavonden zijn weer kaarten te verkregen in de voorverkoop. Volgens Trouw komt dit omdat de rijen te lang waren en mensen te veel onzekerheid hadden.

Trouw vroeg dinsdag aan de likers van hun Facebookpagina wat zij vonden van het beleid. De reacties zijn duidelijk: niemand is blij met het deurbeleid. Sommige mensen geven aan dat ze daardoor Trouw helemaal niet meer bezochten. Opmerkelijk in de reacties is dat er geklaagd wordt over veel toeristen. Zij vielen vroeger buiten de boot omdat ze niet wisten van voorverkoop. Volgens een commenter hebben toeristen alle tijd om in de rij te staan en komen ze nu dus wel binnen.

Het kan zomaar zijn dat dit argument doorslaggevend is geweest voor Trouw in de overweging het deurbeleid te herzien. Niets is erger voor een Amsterdamse club dan het verwijt een toeristentent te zijn.

TAGS
DEEL DIT BERICHT