Home / Blog / Voor en na de liefde, technologie voor flirten en voor na de liefdesbreuk

Voor en na de liefde, technologie voor flirten en voor na de liefdesbreuk

LATER LEZEN

Moet alles digitaal worden? Goh, sommige zullen dit allemaal er over vinden, maar het aantal sites en apps die opduiken voor het liefdesleven, een willekeurige greep van toepassingen die ik de voorbije dagen zag opduiken. Via FrankWatching bijvoorbeeld leerde ik Flirtsmart kennen:

Helemaal nieuw, niet noodzakelijk, ik herinner me dat het grote publiek via Topgear en Stephen Fry Grindr leerde kennen.

Maar ja, het kan fout gaan (en zelfs uitgemaakt worden via Facebook), alhoewel er cursussen bestaan over liefde op Facebook en over uitmaken op Facebook. Wat na de breuk? Youngwatching leert ons twee nieuwe sites kennen die je hier kunnen helpen, één er van meldde ik gisteren al: Wot went wrong heeft de bedoeling je te laten leren uit je breuk:

De andere site is iets minder positief: “Een iets minder vriendelijke post-dating site is neverlikeditanyway.com. Hier verkopen gebruikers de cadeautjes die ze van hun ex-geliefde hebben gekregen. Van trouwringen en –jurken, tot romantische cadeaus: alles wordt een tweede leven geschonken. Op de website kunnen gebruikers ook vertellen waarom het is uitgegaan en hoe ze zich voelen bij de break-up.”

En oja, als er echt sprake is van een echtscheiding, ja, er bestaan ook hier apps voor.

Dit is een gastblog van de Vlaamse onderzoeker, docent en auteur Pedro de Bruyckere. Het stuk verscheen eerder op Pedro’s blog X, Y of Einstein.

 

DEEL DIT BERICHT