Home / Blog / Op basis van data je toekomstige zelf in de spiegel zien

Op basis van data je toekomstige zelf in de spiegel zien

LATER LEZEN

Wat je vandaag in je mond stopt, bepaalt hoe je er morgen uitziet. In de spiegel zie je een reflectie van het nu. Kan een spiegel je ook laten zien hoe je er in de toekomst uitziet? Studenten van het Copenhagen Institute of Interaction Design hebben een prototype gemaakt dat precies dat doet. Op basis van allerlei gezondheidsdata (zoals je calorie-inname en je sportgedrag) en met een digitaal scherm en lichaamsherkenning wordt een projectie gemaakt van je toekomstige zelf.

Het wordt zelfs mogelijk om concreet vast te stellen waar op je lichaam je het eerste vet gaat verliezen als je gaat afvallen. Als je zwanger bent, kan je je buik vast zien groeien. Er kunnen ook voorspellingen worden gedaan over bijvoorbeeld gaatjes.

PSFK dat over de spiegel schrijft ziet vooral voordelen: als je je ongezond gedraagt, zie je de consequenties. Ik zie ook wel nadelen: gezondheid wordt nog sterker dan het nu al is een kwestie van uiterlijk. Als je ziet dat die zak chips onvermijdelijk tot een buik leidt, kan je daar extra moedeloos van worden en er nog een opentrekken. Bovendien blijft de vraag of het tracken van al die data wel zo veilig is: wat als je zorgverzekeraar ook een projectie van je toekomstig ik kan zien?

 

DEEL DIT BERICHT