Home / Blog / De 10 best gelezen stukken over populaire cultuur

De 10 best gelezen stukken over populaire cultuur

LATER LEZEN

Populaire cultuur speelt een essentiële rol in het leven van mensen. Popmuziek, film en televisie vormen een venster op de wereld. Stijl – zoals kleding en vrijetijdsbesteding – bieden de mogelijkheid jezelf te onderscheiden. Sociale media als Facebook en Twitter versterken bestaande betrokkenheid en creëren nieuwe verbanden. Wij zijn gespecialiseerd in de betekenis die mensen geven aan populaire cultuur en we delen die kennis graag met anderen. Daarom zijn we in december 2010 gestart met dit dagelijks blog over onderzoek naar en recente ontwikkelingen in populaire cultuur. In de geest van december-lijstjesmaand een overzicht van de tien meest gelezen posts.

1. Like de like-knop

Niet het aantal blogposts bepaalt het aantal klikken op Facebooks Like-knop, maar vooral kwalitatief hoogwaardige opiniestukken worden geliked.

2. Gratis cursus Twitter in vijf stappen

De basis is niet moeilijk en hoeft zeker geen geld te kosten.

3. Fans weigeren Harry Potter dood te laten gaan

Fanfictie is de meest actieve vorm van betekenis geven aan populaire cultuur en laat zien hoe fans – in dit geval van Potter – hun object niet loslaten.

4. Baarden zijn terug

Baarden zijn in en worden steeds vaker als politiek statement ingezet.

5. Wat zijn fixies? Uitleg, duiding en hoe namaak te spotten

Fixies zijn populair vanwege de combinatie van fiets in oervorm en de speciale vaardigheid vereist om erop te kunnen rijden.

6. Top 5 beste films over journalistiek (volgens kenners), mét toelichting

Films over journalisten spreken tot de verbeelding omdat de journalist in zijn zoektocht naar waarheid de gevestigde macht bedreigt en erdoor onder druk wordt gezet.

7. IJsland gooit vrouwen in de aanbieding om toeristen te lokken

IJslandse nation branding zet een beeld neer van promiscue supermodellen, dat strijdig lijkt met het imago van IJsland als voorloper op het gebied van seksegelijkheid.

8. Hoe Habbo-hotel oneerlijk geld verdient aan kinderen

Verdienden sites voor kinderen eerder vooral door advertenties te verkopen, nu verdienen ze door kinderen te laten betalen voor virtuele spullen via het sms-tegoed op hun mobiele telefoon.

9. De hipster shuffle: wat is het, hoe doe je het en wat betekent het

Shuffling hoort bij de hipstercultuur omdat het een bespotting is van dansen, een ironische bedoelde manier van raar doen op de dansvloer die echter niet voor iedereen is weggelegd.

10. Nieuwe trend in tatoeages

Geavanceerde tatoeagemachines kunnen veel fijnere tekeningen maken, waardoor onconventionele en abstracte motieven zoals pixelgrafieken en zeefdrukachtige ontwerpen mogelijk zijn.

We danken alle bezoekers van onze site en hopen u in 2012 weer van inzichten te blijven voorzien. In de kerstvakantie verschijnt ons blog alleen op dinsdag en donderdag.

DEEL DIT BERICHT